Predavanja “Mariterma” i “Uponora”

Predavanja “Mariterma” i “Uponora”

U cilju upoznavanja učenika s novim tehnologijama u zanimanjima, naša škola kontinuirano surađuje s firmama i obrtnicima te su u tom smislu tijekom mjeseca studenog održana dva predavanja za učenike i nastavnike.

Dana  7. studenog 2018.  u prostoru naše škole održano je predavanje o novim tehnologijama u centralnom grijanju, dizalicama topline. Predavanje je održao  gospodin Dalibor Matijašević, direktor prodaje i marketinga firme “Mariterm”. Učenici 2. i 3. razreda (instalateri grijanja i klimatizacije i vodoinstalateri) sa zanimanjem su pratili izlaganje gospodina Matijaševića jer će se vrlo brzo u svom poslu susretati s tom tehnologijom koja  je trenutno hit u postavljanju centralnog grijanja.

Suradnjom gospodina Matijaševića dogovoreno je i  predavanje finske firme “Uponor”  koja se bavi proizvodnjom elemenata za grijanje. Predavanje je realizirano u radionici praktične nastave 20. studenog 2018., a održao ga je gospodin Branko Rončević, menadžer firme “Uponor”. On je upoznao učenike i nastavnike s novim tehnologijama spajanja cijevi u centralnom grijanju, a nakon toga su učenici i sami mogli praktično izvesti vježbe spajanja.