Odgojno-obrazovni program za zanimanje stolar omogućuje učenicima, budućim stolarima, stjecanje znanja, vještina, odnosno sposobnosti iz širokog područja obrade drva u obrtništvu i industriji.

Sa završenim trogodišnjim programom, učenik-stolar će svladati rukovanje na svim klasičnim strojevima kao i rukovanje strojevima na nivou CNC (computer numeric control) tehnologije te njihovo osnovno održavanje uz primjenu svih zakonitosti zaštite na radu.

S područja drvnog i nedrvnog materijala, učenik-stolar će imati sposobnost prepoznavanja svih vrsta masivnog drva, drvnih ploča, furnira i dr. te na primjeren i učinkovit način upotrijebiti iste u cilju maksimalnog iskorištavanja i zaštite okoliša.

U izradi finalnog proizvoda, svih vrsta namještaja i građevne stolarije, koristit će tehničke nacrte kao temelj točnosti i preciznosti izrade koje će izrađivati uz pomoć računala te prezentacije kako bi dao vjernu sliku interijera.

U izbornim sadržajima učenicima-stolarima nudi se spoznaja o sušenju drva te o restauraciji namještaja. Osim navedenog, program nudi i temeljne informacije da se učenik nesmetano uključi u svijet poduzetništva, kako na nivou RH tako i u ostalim zemljama EU.