Predavanje o Domovinskom ratu

Dana 2. svibnja 2018. učenici prvih razreda Strojarsko brodograđevne škole za industrijska i obrtnička zanimanja sudjelovali su na predavanju Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkule“. Uz potporu Agencije za odgoj i obrazovanje predavanje na temu „Domovinski rat“ održalo se već drugu godinu za redom zahvaljujući organizaciji prof. M. Medanić u suradnji s prof. A. Linić Čabrijan.

Predavanje o Domovinskom ratu u osnovnim i srednjim školama Primorsko-goranske županije provodi se kao projekt koji je dobio potporu Ministarstva hrvatskih branitelja pod nazivom „Izložba s predavanjem-Promicanje istine o Domovinskom ratu“. Predavanje je obuhvatilo razdoblje od početka Domovinskoga rata do konačnog oslobođenja okupiranih teritorija, s posebnim osvrtom na završne vojno-redarstvene operacije koje su predstavljenje učenicima iz perspektive samih sudionika Domovinskog rata.

Učenici naše škole s velikim su zanimanjem slušali i aktivno pratili predavače, a predavanju su nazočili i profesori. Predavanje je trajalo dva školska sata (drugi i treći sat jutarnje smjene u vrijeme nastave povijesti i engleskog jezika), koji je pratila power-point prezentacija odobrena od strane Ministarstva odgoja i obrazovanja s autentičnim fotografijama i video uratcima sudionika. Cjelokupan doživljaj upotpunila je izložba ratnih fotografija Specijalne jedinice policije „Ajkula“-Rijeka.