Predavanje o Domovinskom ratu

Kako bi učenicima što bolje predočili povijesna zbivanja devedesetih godina prošlog stoljeća, već četvrtu godinu za redom u našoj školi organiziramo predavanje riječke Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkule“.

Predavanje je održano 17. svibnja 2019. godine za učenika 1.a i 1.d razreda, a učenici naše škole s velikim su zanimanjem slušali i aktivno pratili predavanje. Udruga branitelja „Ajkule“  ima potporu i odobrenje Agencije za odgoj i obrazovanje, MZO-a, Ministarstva hrvatskih branitelja i  Županije te status pomagača u nastavi pri obradi teme Domovinski rat.

Naši predavači su se tijekom Domovinskog rata svakodnevno  susretali s brojnim teškoćama, no u želji za oslobođenjem teritorija Republike Hrvatske nisu se obeshrabriti pred nadmoćnijim neprijateljem. Sudjelovali su na ratištima od istočne Slavonije do zaleđa Dubrovnika te najvećim dijelom branili domovinu na Velebitu, gdje su bili izloženi ekstremnim uvjetima. Kako u ratu, tako i danas u miru, nastoje pridonijeti društvu i domovini promičući istinu o Domovinskom ratu kroz predavanja u školama. U tome im želimo puno uspjeha!