U našoj Školi održano je PISA testiranje

U našoj Školi održano je PISA testiranje

S ponosom ističemo da su učenici naše Škole bili odvažni te hrabro i samopouzdano odlučili sudjelovati u PISA istraživanju 12. travnja 2022.

Naime, u 85 zemalja, među kojima je i Hrvatska, započela je provedba glavnog istraživanja PISA 2022, koja je pomaknuta s 2021. godine na 2022. godinu zbog pandemije bolesti COVID-19. Istraživanje PISA 2022 osmi je ciklus PISA istraživanja u kojemu se, uz čitalačku i prirodoslovnu pismenost, po treći puta ispitivala i matematička pismenost učenika kao glavno ispitno područje. Uz to, u ovom ciklusu istraživanja dodatno se ispitivala i sposobnost učenika za kreativno mišljenje. U Hrvatskoj su u istraživanju sudjelovale 182 škole i oko 7600 petnaestogodišnjih učenika i njihovih roditelja.

Pohvaljujemo naše učenike što na ovaj način pridonose boljitku obrazovnog sustava RH. U prilog tome govori i sama činjenica da gotovo da nema zemlje sudionice u PISA programu koja nije u većoj ili manjoj mjeri započela reformu svog sustava i obrazovne politike kao direktan odgovor na rezultate PISA istraživanja.